Üdvözöljük az Alacsony-Tátra szívében

A szálloda egyedi elhelyezkedése az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban rengeteg sportlehetőséget kínál. Felfedezheti az ország egyik legszebb részének természeti szépségeit, helyi látnivalóit és turistacélpontjait. Válasszon a sportos, kiránduló és fürdő úticélok tarka kínálatából, amelyek tartózkodását új élményekkel gazdagítják.

 

 

Felvonók és sípályák - Donovaly
Távolság: Donovaly | Map

Ha szeretne síelni, akkor elégedett lesz az összeggel felvonók és sípályák . 

 

Kerékpár térkép Donovaly
Távolság: Donovaly | Térkép

A kerékpározás kedvelői sok kerékpárútnak örülhetnek. 

 

Donovalkovo - gyermekek fővárosa
Távolság: 1,5 km | Térkép

Ne várj arra amíg felnőtt leszel. Gyere el hozzánk a Donovalkovóba, a gyerekek fővárosába és válj rettenthetetlen tűzoltóvá, légy okos bankigazgató, aki okosan bánik a pénzeddel, vagy egy orvos aki meggyógyít mindenkit. A gyermekvárosban nemcsak az egyes szakmákat lehet kipróbálni, de például farmerré is válhatsz és kipróbálhatod milyen az, amikor kis állatokkal törődsz és a megtanulhatsz szabályszerűen közlekedni is a kisvárosunk utcáin.

 

Fun Aréna Donovaly
Távolság: 2 km | Térkép

Központunk, PARK SNOW Donovaly, mely a téli pihenés kedvenc helye, szórakozóhelye akár siléceken, akár snowboardon, nyáron szórakoztató adrenalin központtá alakul át - Fun Arena Donovaly. Legnagyobb attrakciói a tobogán és bobpálya, kötélcentrum, mászó fal, mely (ebből a fajtából) a második legnagyobb Szlovákiában, továbbá bungee trambulinnal, 8 helyszínes trambulin , gyermek kötél centrummal és csúszdás ugrálóvár várja a látogatókat.

 

Habakuky
Távolság: 1  km | Térkép

Az apró és rendhagyó Habakukyban belecsöppenhet a szlovák népmesék hangulatába. A falucska népi és fantáziaihletésű házikói és látványosságai Pavol Dobšinský meséire utalnak. Meghatározó eleme a Tojáshéj-vár (Škrupinový zámok) egy tavacskával, a mintegy 200 férőhelyes amfiteátrum és a KÚRNIK ŠHOPA SENTER áruház. 

 

Harmaneci-barlang
Távolság: 25 km | Térkép

A Nagy-Fátra leghíresebb barlangja a Harmaneci-karszt területén található szakadék jellegű cseppkőbarlang hófehér cseppkőképződményekkel. Sztalagmitjei, fali vízesései, tágas dómjai és tavacskái csodálatos látványt nyújtanak. A barlanghoz körülbelül egy óra alatt lehet eljutni egy információs táblákkal ellátott tanösvényen. A barlang bejárata kb. 250 méterrel a Besztercebánya–Turóc-főút felett található. A Harmaneci-barlang közelében a turisták meglátogathatják a Hermándi Tiszafás (Harmanecká tisina) természetvédelmi területet, amely Szlovákia legrégebbi és legismertebb természetvédelmi területei közé tartozik.

 

Úrvölgy (Špania Dolina)
Távolság: 23 km | Térkép

Úrvölgy bányászfalu Európa-szerte ismert ezüstöt is tartalmazó rézérclelőhelyeiről. Ezen a területen már a 11. században folyt bányászati tevékenység. Érdekesség a templomon található napóra. A meddőhányóról gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre.

 

Vlkolínec
Távolság: 30 km | Térkép

Vlkolinec hegyi falu népi építészeti rezervátum, 1993 óta szerepel az UNESCO világörökségi helyszínek listáján mint jellegzetes közép-európai típusú rönkházakból álló, figyelemre méltóan fennmaradt település. A falu a hegyvidékekre jellemző, fából épült középkori vidéki településtípus képviselője, észak felől a Sidorovo hegy védelmében húzódó szántóföldek és legelők keskeny sávjai alkotta festői háttérbe harmonikusan illeszkedő rönkházakkal.

 

Gino Paradise Besenyőfalu (Bešeňová)
Távolság: 38  km | Térkép

Egész évben élvezheti Liptó csodálatos tájai ölén az egyedülálló termálvíz erejét, amely pozitív hatást gyakorol az emberi szervezetre. Jótékonyan befolyásolja a mozgás- és légzőszerveket, kedvező kozmetikai hatásai vannak, és a lítium jelenlétének köszönhetően a lelket is felüdíti.

 

Tatralandia Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš)
Távolság: 55 km | Térkép

A Liptószentmiklós közelében található, egész évben nyitva tartó termálvizes létesítmény Szlovákia legnagyobb és Közép-Európa egyik legnagyobb aquaparkja. A Tatralandia sós, termál- és tiszta vizes medencéket, csúszdákat, valamint „kelta szaunavilágot” kínál számos gőz-, vízi és masszázsfürdővel, szaunával és kezeléssel. Domináns eleme és Liptó látványossága a TÁTRAI MADONNA – a világ legnagyobb mozaikja, amely pénzforgalmi érmékből készült – összesen 115 ezer darabból.

 

Lucski (Lúčky) gyógyfürdő
Távolság: 41 km | Térkép

A fürdő elsősorban nőgyógyászati problémák, mozgásszervi és idegi betegségek, foglalkozási megbetegedések, emésztőszervi és anyagcsere-betegségek, a belső elválasztású mirigyek betegségei, valamint a légzőszervek nem tuberkulotikus megbetegedései esetén hatásos. A Valentin-forrás gyógyvize a szállóvendégek és a nagyközönség számára is hozzáférhető. A lucski gyógyfürdőhöz tartozik az egész évben nyitva tartó Aqua Vital park is, amely gyógyvizes bel- és kültéri medencékkel és „vitális világgal” várja a látogatókat. Található itt nedves és száraz sóbarlang, tengervízből készült sós vizes jakuzzi, finn szauna, infraszauna és hűtőkád is.

 

Kovácsfalva (Kováčová)
Távolság: 42 km | Térkép

Élmények, némi adrenalin, termálvíz, szórakozás a gyerekekkel és a családdal. Ezt mind átélheti a beltéri csúszdán életkortól függetlenül, az egész év során. A csúszda a medencetér fedett részében indul, és ott is végződik.

 

Aquapark Gothal
Távolság: 14 km | Térkép

A fürdőhely gyönyörű hegyi környezetben, a Nagy-Fátra és az Alacsony-Tátra határán található. A komplexumban egész évben nyitva tartó vízi világ található fedett 25 méteres úszómedencével, relaxációs és gyermekmedencével, szaunavilággal, mászófallal és golfszimulátorral is felszerelt fitneszcentrummal. Az üdülőterület a jövőben fűtött, műfüves, megvilágított futballstadionnal, egész évben üzemelő fedett téli stadionnal, multifunkciós sportcsarnokkal, kis sípályával és nyári bobpályával bővül.